Dėkojame visiems į protestą atėjusiems 200 žmonių, kurie 2 valandas mirko lietuje.

Mes atsiliepėme į Vilniaus vyskupų kvietimą ir – svarbu – padarėme tai geru stiliumi. Ačiū!

 

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-

 

Protestuotojai: Tikime, kad valstybė daugiau šventvagysčių nefinansuos, o žmonės susimąstys apie tai, kas jiems yra šventa

 

2012-10-06

Vilnius

 

Protesto prieš Kristaus veido atvaizdo naudojimą profaniškiems tikslams organizatoriai jaunieji katalikai ir ateitininkai teigia, kad šeštadieninis žmonių suėjimas prie LNDT parodo visuomenės sąmoningumą. „Kiekvienas čia atėjo apsisprendęs savarankiškai. Mes nesiekiame masių, nenorime uždrausti teatro, bet norime parodyti, kad tai, kas daliai visuomenės yra sakralu, negali būti naudojama provokuoti ar sukelti skandalą.“

 

Akcijos organizatoriai tikisi, kad ateityje valstybės institucijos atidžiau žiūrės, kad valstybės lėšomis nebūtų finansuojami jokie projektai, kurių metu yra niekinami religiniai simboliai, lygiai taip pat, kaip kad yra prižiūrima, jog nebūtų niekinami valstybiniai simboliai.

 

„Džiaugiamės, kad pavyko atkreipti visuomenės dėmesį į klausimą, ar tikrai išraiškos laisvė suteikia galią trypti tai, kas brangu ir šventa kitiems. Lietuvoje buvo parodyta švelnesnė spektaklio versija: Kristaus akys nepasruvo imituotomis išmatų ašaromis, kaip, pavyzdžiui, buvo padaryta rodant spektaklį Londone. Vadinasi, mūsų protestai nebuvo veltui,“ – kalbėjo vienas protesto organizatorių ateitininkas Martynas Pilkis.

 

„Sovietmečio atbukinti Lietuvos piliečiai kartais pamiršta, kad jų tapatybė nėra tik pinigai ir trumpalaikių tikslų siekimas. Mūsų seneliai, važiavę į Sibirą gyvuliniais vagonais, kentę badą ir šaltį, aukojosi dėl savo Tėvynės ir Tikėjimo. Mums Tėvynė ir Tikėjimas taip pat yra šventi. Šventvagystė negali dangstytis meno sąvoka ir būti finansuojama valstybės ar savivaldybių lėšomis,” – teigia protestų dalyviai.

 

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-

 

"Ak, varganas šunie, jei aš tau būčiau pasiūlęs išmatų, tu būtum uostęs jas su malonumu ir galbūt prarijęs. Tuo tu, nevertas mano liūdno gyvenimo bendre, esi panašus į publiką, kuriai niekad nereikia siūlyti ją erzinančių švelnių kvepalų, bet rūpestingai parinkto mėšlo."

Charles Baudelaire "Šuo ir kvepalų bonkutė"

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-

D.U.K. (Dažniausiai užduodami klausimai) apie pasipriešinimą Kristaus veido niekinimui.