Į pradžią.

 

Castellucci kviečia diskutuoti tik pagal sąrašą

 

Nederamam Kristaus veido naudojimui meno tikslais nepritariantys protestuotojai, susirinkę prie LNDT, nebuvo įtraukti į sąrašą tų, su kuriais nori diskutuoti provokacijomis išgarsėjęs režisierius Romeo Castellucci.

Keliems jauniems ateitininkams pasiteiravus apie galimybę dalyvauti po sekmadienio spektaklio rengiamoje diskusijoje su režisieriumi, Sirenų atstovė Viktorija per tvorą paaiškino, kad diskusijoje dalyvauti galės tik sąraše esantys žmonės. Ji teigė, kad protestuotojų atstovai nėra kviečiami siekiant užtikrinti saugumą, o ne vengti nepatogių klausimų. Taip pat paaiškino, kad nemačius spektalio nėra kaip apie jį diskutuoti.

„Nors stovėdami skirtingose tvoros pusėse ilgokai ramiai šnekučiavomės su organizatorių atstovais apie meno ribas, į diskusiją vis tiek nebuvome praleisti. Neturėjome tam galimybės net ir jei būtume pirkę bilietus, nes jų tiesiog nebuvo. Likome už tvoros“, – teigė Paulius Mieželis, studentas ateitininkas.

„Esame nustebinti, kad siekis išjudinti platesnio masto visuomenės diskusiją jautriomis temomis, nevaržomą nusistovėjusių normų, yra įgyvendinamas pasitelkus ne tik fizinius suvaržymus: griežtą žiūrovų kontrolę, taikių protestuotojų saviraiškos laisvę ribojančių policininkų brigadą, bet ir selektyviai renkant šaltinius, kuriais pateikiama informacija.“, – toliau kalbėjo Martynas Pilkis, studentas ateitininkas.